Cesta tam a zase zpátky

Letní tábor 2013


Na děti čeká tradiční táborový program. Zajímavá celotáborová hra, při které vyzkouší své znalosti a dovednosti. Nechybí však ani koupání, výlety, sporty, výtvarné a rukodělné činnosti nebo lanové aktivity. Zapomenout nesmíme ani na tábornické dovednosti – orientace podle buzoly, uzlování, rozdělávání ohně, práce se dřevem, vaření na ohni, střelba ze vzduchovky, pobyt v přírodě apod. A samozřejmě také diskotéka, noční hlídky, bojovky, táboráky.


PŘIHLÁŠKY UZAVŘENY

Na letní tábor je možné přihlásit děti pouze prostřednictvím závazné přihlášky!​

Pro přihlášení na tábor vyplňte on-line přihlášku (odkaz výše). Obratem vám zašleme PDF s vyplněnými  údaji. PDF pak stačí vytisknout, podepsat, přiložit kartičku pojištěnce a přinést na nejbližší akci nebo zaslat na adresu Větrušická 900/3, 182 00 – Praha 8, Kobylisy


Potvrzení nelze nahradit jiným dokumentem ani osvědčením např. ze sportovního soustředění nebo plaveckého kurzu.​

Kam zmizel zlatý poklad nejbohatšího trpasličího města?   Dokážeme dojít k hoře a porazit draka? Dají si nás cestou obři k večeři? Zvládneme projít podzemím, kde Glum střeží své tajemství? Žijí elfové v roklince? Našli jsme toho nejlepšího zloděje? Co vše se bude skrývat v temnotách podél cesty?

Teď ještě nevíme, ale na konci to vědět budeme.

Termín: 14.7. – 27.7.2013
Místo konání: TZ KAPR Popovice
Cena: členové – 3.300,- Kč, ostatní – 3.600,- Kč
Odjezd: sraz účastníků 14.7. (neděle) ve 13:30 – Vozovna Kobylisy, odjezd ve 14:00
Příjezd: 27.7. (sobota) cca ve 13:00 – Vozovna Kobylisy

Pokud dojde před nástupem na tábor ke změně zdravotního stavu dítěte (změna medikace, zjišťené nové zdravotní omezení, změna diety, stav po úrazu), vyplňte List účastníka a odevzdejte ho při odjezdu.

 


Doporučujeme skutečně pročíst. Obsahuje důležité informace pro rodiče!

 


Základem úspěchu je správně vybrat, co na tábor vzít a co nechat doma. Balte vždy s dítětem. Ve svém zavazadle se musí vyznat, své vybavení si musí poznat. Pro stanový tábor je nejvhodnější malý starý kufr.​ Více info o tom, jak sbalit na tábor naleznete na úvodní straně o táborech zde >>

Zpravodajství z tábora


Sobota 27.7.

Tak dnes jsme sbalili tábor a po závěrečném HURÁ jsme se rozprchli zpět do svých domovů do Dna Pytle ve Kraji. Snad jsme si to všichni užili perfektních 14 dní a uvidíme se nejdýl na přes rok. Zatím Ahooj

Kaprkros – kluci

Kaprkros – holky

Regata

Pátek 26.7.

V noci na dnešek jsme dětem, na příští rok, přivezli bazének…Dnes probíhá uzlařská regata a přespolní běh KAPRKROS, všichni se těší na odpolední pouť spojenou s vodní skluzavkou a další atrakce. Je téměř poledne a rtuť teploměru se pomalu šplhá k 32°C ve stínu… Všichni jsme vaření, pravidelně pijeme a namáčíme se ve studené vodě. Večer proběhlo vyhlášení výherců KAPRKROSU a uzlařské regaty. Déle jsme vyhlašovali také nejuklizenejší stan po celou dobu tábora. Letos se o výhru podělilo dokonce 6 různých stanových dvojic. V neposlední řadě, jsme také vyhlašovali vítězný oddíl ve škrábání brambor a Blbouna BUBA a nejoblíbenější vedoucí (holka/kluk). Celý tábor je završen závěrečným společenským večerem s ohňostrojem.

Čtvrtek 25.7.

Je pod mrakem,  přes noc dokonce několikrát pršelo. Dobře se spalo, zejména proto, že v noci se trpaslíci vypravili do dračí sluje.

Všichni získali poklad, skoro všichni zmokli. Byla to noční teplá sprcha. Dnes  nás čekají oddílové programy, závěrečná bitva pod horou, turnaj v softbálku a večerní táborák.

Zataženo bylo jenom chvíli. Je 18:20 a venkovní teplota  je přes 26°C.   Celotáborovou hru jsme zakončili bitvou pod horou.  Právě probíhá turnaj v softu.  350 vdolků zmizelo. Sušenky k svačině jsou pryč,  mrkvový salát je pryč. Zítra nás čeká Kaprkross,  Uzlařská regata, pouť a společenský večer.

Středa 24.7.

Dopoledne poslední nabídkové programy.  Odpoledne zkouška trpasličí chytrosti a večer cesta za drakem.  Je půlnoc a za chvíli máme noční bojovku.  Celý den svítilo sluníčko.  Před hodinkou  upadlo na zem několik kapek. Venku je stále víc než 20 stupňů. K obědu bylo vepřové s mrkví a brambory. K večeři lehká zeleninová polévka. Nezbyla. Zítra smažíme vdolky. Matěj  dostal dopis, poslala mu ho děvčata z výletu z Benešova.

Úterý 23.7.

Výprava do civilizace.  Rozchod s nákupy na Benešovském náměstí a návštěva místního bazénu. Voda byla víc než chladná, výřivka malá a plavčici nervózní. Nikdo se neutopil, nikdo se neztratil, všichni žijí. K obědu byl balíček na cestu a spousta dobrot ve městě, k večeři hovězí na česneku se špenátem a bramborovým knedlíkem.  Slunce je modré, teploty vysoké.

Pondělí 22.7.

Všichni přežili noční dobrodružství.  Obloha je modrá, na teploměru je 33,8 °C.  K obědu byla lehká zeleninová polévka a buchty. Odpoledne nás čeká cesta k hoře a večer táborový oheň.

Neděle 21.7.

Dnes jsme dorazili do Vodního města, dopoledne  nás čeká  lakros, ringo, badminton, petangue, šipky, diskgolf, baribal. Odpoledne velký úklid, mytí praní.  Po večeři odcházíme z města a spíme v  okolních lesích. Snídani si budeme vařit na ohníčku.

Je sluníčko, nebe je modré a stále se otepluje.

Sobota 20.7.

Dnes dopoledne trénujeme s čaroději  kouzla. K obědu vaříme buřtguláš. Odpoledne  něco malého vyrobíme a utíkáme pryč od lesních elfů.  Večer bude společenský s tancem.  Je lehce zataženo a slunce nesvítí.  Ze včerejšího dne máme jeden pohmožděný malíček.

Pátek 19.7.

Dnes bojujeme ve vrcholcích stromů a čekáme na záchranou letku orlů.  K obědu jsme společnými silami uvařili 600 meruňkových knedlíků. K večeři máme sekanou a pro  zájemce koprovou omáčku. Večer nás čeká setkání s pavouky.

Je sluníčko, všichni jsou celí a zdraví  včera večer nám na pohotovosti vytrhli zub.

Čtvrtek 18.7.

Právě strouháme mrkev a škrabeme brambory, na obloze polojasno, teplota 25 stupňů. Do oběda plánujeme nabídkové programy, odpoledne budeme bojovat s vrky.

Boj s vrky všichni přežili.  Odpolední program pokračoval trénováním uzlů.  A protože jsme byli po dlouhých bojích vyčerpáni, vyrazili jsme do postelí  o něco dříve.

Středa 17.7.

Dnes jsme se vydali na výlety podle věku. Všechny skupiny si udělali celodenní výlet po blízkém až dalekém okolí spojený se spoustou her po cestě. Večer jsme šli s Bilbem za Glumem, který nás pohostil rybiškou. Bilbo u něj v jeskyni získal kouzelný prsten, což mělo za následek, že jsme všichni museli před rozzuřeným Glumem prchnout pro záchranu holých životů…

Úterý 16.7.

Dopoledne nabídkové programy – dřevěné květináče,  krabičky s ubrouskovou technikou, pískové obrázky,  fotbálek, skládání táborové písně, výroba laviček,  zvířátka z vlny, lapače snů.

Všichni se vysprchovali a použili mýdlo.

Odpoledne skřetí soutěže – plížení, plazení, překážková dráha, bludiště, noční cesta, oslnění zlobra

Večer jsme opékali  buřty a posloucháme pohádku.

Pondělí 15.7.

Bojové  trpasličí soutěže – hod sekerou, střelba z luku, hod oštěpem, boj na laně naslepo, přetlačování, přetahování, střelba prakem.  Odpoledne cesta do Hobitína a večerní hostina u pana Pytlíka.  Neprší, svítí sluníčko.  V Bystřici u Benešova mají hodnou paní zubařku,  na chirurgii v Benešově mají hodné doktory. Zub je vyvrtán, noha je zkontrolována,  žádné vážné ztráty nehlásíme.

U pana Pytlíka jsme snědli obložený talíř, kuřecí polévku, pečené kuře,  játrovou paštiku,  pikantní křidélka, uzenou rybu, jahodový kompot a hobití pudink.

Neděle 14.7.

Dojeli jsme dobře.  Volba po staré benešovské byla správná. Cesta trvala  o něco málo déle než hodinu.  Celkový počet táborníků trpaslíků je 40, na dva trpaslíky ještě čekáme. K večeři polévka, chléb s paštikou. Večer oddílové ohně. Neprší, svítí sluníčko.