Všichni jsou na živu. Sněhu máme málo, jezdíme na výlety a žlutý tým je zatím podezřele ve vedení. V neděli jsme vyrazili do Nové Paky, kde jsme se vyčvachtali v bazénu a podívali se do místní klenotnice na expozici.

Pondělní počasí a stav sjezdovek nám dovolil vyrazit na 4 hodiny do skiareálu Benecko, kde jsme si užili každý centimetr sněhu. Všichni jsme v bufetu utratili hodně peněz.

Úterní výlet byl o něco kratší, než ten nedělní. Jeli jsme se podívat do Poniklé do výrobny skleněných ozdobiček Rautis, kde jsme se dozvěděli, jak se ozdoby vyrábí.

Středa byla pro děti obzvlášť náročná. V Miletíně jsme navštívili výrobnu pravých hořických trubiček, hodně jsme jich snědli a některým se i přitížilo… Až na Vojtu, ten jich měl nejvíc, i tak mu nestačily. Všichni jsme si vyzkoušeli, jak se taková pravá sypaná trubička vyrábí.

Následovala exkurze do pivovaru v Nové Pace, kde se děti dozvěděly, z čeho a jak se pivo vaří. Dětem chutnalo, jen Lůďa byl smutný, prý by nás pak nemohl dovézt na hotel.

Verča po několikahodinovém trápení našla správný klíč. Standa už ví, že Káču v Investorovi neporazí, a Táda, Martin a Matěj už ví, že spreje se nezapalují, natož pak v hotelu. Čokolády a křupky mizí ze zásob hotelového baru raketovou rychlostí.

Dnes nám počasí dovolilo si opět zalyžovat, dokonce jsme zvládli odjezdit slalom i sjezd. Výsledky vám dodáme, až je Míša spočítá.