Speciální zprávy z tábořiště:

K obědu jsme měli vepřové v mrkvi s bramborem, k večeři táborovou pomazánku. Matýsek si při rozcvičce zlomil palec u nohy, v Benešově na chirurgii bylo hodně lidí, Nina spadla na louce do jámy a bolí jí kotník a koleno, Terka měla třísky na palci, Vašek si maže ekzém na koleni, sbíráme stále klíšťata. Přijely táborové posily Míša, Bětka, Honzík a Zuzka.

S ohledem na vážné zprávy ve sdělovacích prostředcích Vám všem chceme napsat, že za celý dnešní den tu v sobotu pršelo asi tři minuty a už před obědem se na nás smálo sluníčko. Nad táborem nemáme ani rybník ani jinou vodní stavbu, strouha u tábora je stále mělká a klidná. Náš tábor v kopci sice nenabízí mnoho rovných míst, ale zase tu voda zpravidla stojí pouze v bazénu. Pro případ velké bouřky máme dvě pevné střechy, pod které se můžeme schovat. Sušíme zatím jen ručníky a vyprané prádlo.

Nejdůležitější zprávou dne ovšem je, že při povinném přetestování části táborníků byly všechny testy negativní, to znamená, že  se zatím nevracíme domů a můžeme další týden klidně cestovat.

Dopoledne jsme strávili v Amazonii a jejím okolí, vyráběli jsme karnevalové masky i masky domorodých kmenů, hráli jsme přehazovanou, vyrobili jsme cestovatelský kufřík, trénovali jsme přežití v pralese, vyprávěli jsme si o pralesních zvířatech. Odpoledne jsme si dali velkou běhací hru Devět bran s řadou záludných úkolů na trase. Večer jsme mohli navštívit kino, zahrát si míčovky, deskové hry. Klidně jsme se mohli i povalovat. Zítra je neděle a tak máme posunutý budíček a dospáváme.