Odpoledne jsme si zahráli na evropské pašeráky a přidali jsme i hru na špiony. V rámci večerního volna jsme si šli zahrát softball,  koupali jsme se v bazénu, hráli fotbálek a nebo šli do kina. Někteří se jen tak flákali, protože se jim chtělo.

Speciální zprávy z tábořiště:

K obědu bylo pečené kuře s bramborem a dva druhy salátu, k večeři zeleninová polévka s pečivem.  Z výprav si nosíme do tábora klíšťata, Lukáše už nebolí koleno. Milan už nemá rýmu.

V pondělí jsme vstávali brzy, někteří proto, že se vzbudili, a někteří proto, že byli vzbuzeni. Naše cesty vedly do Francie. Cestovat světem se zastávkami jen tak na chvíli je velmi náročné, a tak se v každé zemi dělíme na malé skupinky, abychom toho stihli zažít co nejvíce. Takže pokud chcete vědět, co jsme dělali ve Francii, můžeme vám nabídnout krátkou ochutnávku z našeho dopoledne:

  1. Upekli jsme pravé francouzské bagetky a doplnili jsme je několika druhy pomazánek. Bagetky byly skvěle nadýchané a pomazánky báječně dochucené. A Lucinka si přála, abychom zmínili, že to všechno připravila s dětmi ona sama 😎
  2. Jako správní francouzští bohémové jsme se věnovali výtvarnému umění a ozdobili jsme jídelnu novým obrazem.
  3.  Vyzkoušeli jsme si petangue a nikdo si nehodil kouli na nohu.
  4. Stali jsme se pařížskými slavnými mimy a vyzkoušeli si pantomimu.
  5. Ukázali jsme si slavné francouzské stavby  – skládali jsme je jako puzzle.
  6. Připravili jsme si cestovatelské deníky a zapsali první záznamy.
  7. Pomáhali jsme stavět pařížské metro.
  8. Jako suvenýr jsme vyrobili gilotiny.