Speciální zprávy z louky: K obědu jsme si dali knedlíky se zelím a masem, k večeři rybkovou pomazánku. Celý den bylo  sluníčko, jen večer se trochu ochladilo.

Nina si v noci narazila malíček, rentgen říkal, že je celý, pan doktor nám na něj dal dlahu, sestřička se tvářila kysele. Bětka si v táboře špatně šlápla a zhmoždila si kotník, rentgen říkal, že kosti jsou celé. Dostala na něj sádrovou dlahu a k ní nové zelené berličky. Pan doktor i sestřička byli hodní. Sáru kousl komár do kotníku a natekla jí noha, Natku kousl komár do nohy a má jí oteklou. Zuzce byla v noci zima, tak dostala deku. Terku bolel kotník. Dominik už skoro nemá kašel a Kuba si dal sladký ovocný čaj na škrábání v krku. Stále lovíme klíšťata.

V pondělí dopoledne nás navštívila kontrola z hygieny,  protokol nám dorazil dnes datovou schránkou, takže už máme černé na bílém, že máme všechno v pořádku.

Máme usušené všechno vyprané prádlo. V lese rostou lesní jahody a maliny a taky houby. Zítra se vypraví průzkumná výprava na borůvky.

Dopoledne jsme zvládli velkou hru Uhelná horečka. Našim lodím jsme zajistili dostatečný pohon. I tak to z Austrálie zpět do Ameriky s protivětrem trvalo déle, než jsme plánovali. A tak se nám na moři začalo stýskat po Anglii. Vzpomínali jsme v kuchyni pečením máslových sušenek a vařením čaje, postavili jsme si model Tower Bridge, jako správní námořníci jsme zvládli práci s lany, soutěžili jsme ve skládání puzzle a vyrobili si vlastní, postýsklali jsme si i v cestovním deníku, poznávali jsme významné britské osobnosti i památky a snažili jsme se doplnit lodní zásoby.

Večer jsme si ještě vyzkoušeli lanové aktivity a zopakovali si uzlíky.