Hned ráno jsme vyrazili na dvoudenní výlet. Terka zůstala v táboře, protože jí bolela hlava. Pro Domču jsme hned vzápětí museli dojet, protože ho bolel kotník a bůhví co dalšího nasimuloval.

Matěj s Luckou uspořádali výpravu za Blanickými rytíři – kam jinam než na Blaník. Standa vzal děti pěšky až do Benešova, kde si nenechali ujít bazén. S Lenkou vyrazily děti do paraZOO ve Vlašimi, a protože chtěli spát v teple, zařídili si přímo v ZOO ubytování. Vendy se s dětmi vydala autobusem do Vlašimského bazénu, v Postupicích si pak připravili spaní v lese. A protože pršelo, dlouho to Postupické výpravě nevydrželo a museli jsme je všechny přetransportovat zpátky do tábora, kde se celý večer sušili.

Všechny ostatní výpravy to zvládly, nikdo příliš nezmokl. V táboře byl do evakuace krásný klid, k večeři jsme měli bůček a králíka. Děti z evakuované výpravy brečely, protože chtěly spát v lese.

Ne všichni si umí dobře zavřít stany. To jsme zjistili, když jsme koukli při bouřce z okna jídelny. Z několika stanů jsme tak vyndavali kroupy po hrstech. Bára se bouřky hrozně bála.