Páteční dopoledne jsme ještě věnovali výletům, Vendy evakuovaná parta ráno vyrazila a dokončila svůj výletní program. K obědu jsme si v tábořišti ugrilovali vepřovou panenku a klobásky, výletní party měly to, co si kde ulovily, k snídani si udělali třeba i palačinky.

V táboře byl vcelku klid, už nepršelo, tak jsme mohli dosušit všechny promoknuté stany, molitany a spacáky. Odpoledne se postupně vrátily všechny výletní party, děti se dokonce i vysprchovaly. Večer bylo sice osobní volno, promítali jsme ale pro zájemce první díl Takové normální rodinky. Zítra bude rodinka součástí programu.

Výlety se všem moc líbily, příští rok bychom mohli vyrazit třeba na čtyřdenní výlet. Škoda, že si některé děti i po letech na našem táboře neumí přivézt velký batoh na výlet, ta karimatka se spacákem, ešusem, pláštěnkou, náhradním oblečením a pyžámkem se prostě do mikrobatůžku nebo kabelky opravdu nevejde.

K večeři bylo knedlo vepřo zelo. Přijel se za námi podívat Honza, s Práškem bude po celý víkend obkládat garáž, která už má jedno ze čtyř vrat hotové.

Terezku bolela hlava, Elišku prst. Domčovi natekl kousanec. Míru taky kouslo nějaký hovado, takže mu taky trochu natekla noha. Sára zatím žádnou vyrážku nemá, rodiče se tak po trochu zbytečném výjezdu nemusí strachovat.